Satem ( Safa Atölyeler Eğitim Merkezi )

SATEM ( SAFA ATÖLYELER EGITIM MERKEZI) 

 

Öğrencilerin hem akademik hem de sosyal gelişimlerini önemseyen bir anlayışla yola çıkan Safa Okulları, tüm öğretim kademelerinde beceri ve yetenek merkezli bir eğitim modeli uygulamaktadır.

İşte tam burada SATEM ön plana çıkmaktadır.

Atölye çalışmaları ile geleceğimizin teminatı çocuklarımıza üretim yapmayı, etkileşimi, derinleşmeyi öne çıkaran bir anlayış ile kendi yeteneklerini fark etmeleri hedeflenmektedir.

 

Safa Okullarında uygulanan Tasarım ve Beceri Atölyeleri

-Ahşap Atölyesi

-Mutfak Sanatları Atölyesi

-Yazılım ve Kodlama Atölyesi

-Havacılık Drone ve İha Atölyesi

-3D Teknolojileri ve 3D Yazıcı Atölyesi

-Grafik Tasarım Atölyesi

 

Safa Okullarında Uygulanan Sanat Atölyeleri

-Ebru Atölyesi

-Müzik Atölyesi

-Drama Atölyesi

-Cam Seramik Atölyesi

 

Safa Okulları atölye eğitimleri her yıl 2 ders SANAT ATÖLYESİ, 2 saat ise BECERİ ATÖLYESİ olarak toplamda 4 ders verilir. Atölyelerin bir kısmı tüm yıl boyunca devam ederken bir kısmı ise 8 haftalık müfredatlar ile öğrencilere verilerek dönüşüm olarak gerçekleşir.

 

 

AHŞAP ATÖLYESİ

 

Amaç ve kazanımlar;

 

Ahşap sanatı ile öğrenciler, etkinlikler sırasında özgüvenlerini geliştirerek yeteneklerini keşfederler. Ayrıca atölyemizde yapılan çalışmalar, el-göz koordinasyonlarını sağlamalarında, büyük ve küçük kasların gelişimine yardımcıdır.

 

 

MUTFAK ATÖLYESİ

 

Amaç ve kazanımlar;

 

Mutfak atölyesinde öğrenciler; yemeği hazırlarken kullanılan gıdaların kimyasal-fiziksel özelliklerini, yemek pişirme tekniklerini, sanatı, servis ve sunum tekniklerini, teknolojik gelişmeleri, genel sağlık bilgisini öğrenirler. Aynı zamanda disiplinler arası bir yaklaşımı benimseyerek sanatsal, kültürel ve teknolojik dönüşümlerle gastronomi arasındaki bağlantıyı bilimsel bir açıklıkla ele alırlar.

 

 

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ

 

Amaç ve kazanımlar;

 

Sistem analizi, uygulama tasarım, uygulama programlama, internet uygulamaları, multimedya, gömülü sistem tasarımı, bilgisayar sistem yönetimi vs ve aynı zamanda yüksek kaliteli, gelişmiş ve güvenilir yazılım ürünleri üretmek için yazılım geliştirme, test ve doğrulama odaklanma konularında yetkinlik amaçlanmaktadır.

 

 

YAŞAM BECERİLERİ ATÖLYESİ

 

Amaç ve kazanımlar;

 

Bu atölyeler de öğrenciler, dikiş yapma, kıyafet katlama, dolap içi düzenleme, çamaşır asma, ütü yapma, nevresim değiştirme ve yatak toplama, elektirikli ev aletlerini kullanma, basit tamirat işlemleri yapma, basit yemekler yapma, günlük temizlik işleri yapmalarını sağlayarak becerilerinin gelişmesi amaçlanmıştır.

 

 

DRONE-İHA ATÖLYESİ

 

Amaç ve kazanımlar;

 

Bu atölyelerde öğrenciler, model uçak yapımı, drone yapımı ve çeşitli yarışmalarla ilgili temel eğitimleri almaktadırlar. Havacılık alanında sunulan kitlerle, kendi hayal güçlerini ve becerilerini birleştirerek uçak, drone gibi daha birçok aracı üretebilmektedirler.

 

 

3D TEKNOLOJİLERİ ATÖLYESİ

 

 

Amaç ve kazanımlar;

 

 

Bu atölyeler de öğrenciler; okulda ve ilgili eğitim kurumlarında 3D teknolojileri ve 3D yazıcılarının erken yaşlarda tanışarak, geliştirilmesi ve etkin olarak kullanabilmesi için birçok çalışma yapmaları sağlanır. Bu çalışmalar sayesinde özellikle 7-16 yaş grubunda yer alan öğrencilerin algısı ve öğrenme becerisi son derece yüksek olduğu yaşlarda doğru yönlendirmeler ile ilgi ve alakalarının teknoloji, bilim, mühendislik, matematik gibi üretim yapabilecekleri alanlara yoğunlaştırılması amaçlanır.

 

 

GRAFİK TASARIM ATÖLYESİ

 

Amaç ve kazanımlar;

Bu atölyede öğrenciler; doğru mesajı - doğru şekilde – doğru hedef kitleye ulaştırmak” olan sanatı uygular. Aynı zamanda kreatif ve sistematik bir plan dahilinde, imgeler, semboller ve hatta sözcüklerin kullanılmasıyla belirli hedeflere ulaşmak ve bir sorunu çözmeyi hedefler.

 

GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ

 

Amaç ve kazanımlar;

Bu atölye öğrenciler; yeteneklerini, estetik ve eleştirel yönlerini keşfederek özgün ürünler oluşturur ve sanata farklı bir gözle bakarak, kültürler arası bireyler olma yolunda önemli bir adım atmış olurlar. Görsel sanatlar atölyesinde; sanatsal bakış açısının geliştirilmesi, kendisini daha iyi ifade edebilmesi, güzel olanı algılayabilmesi ve hayal gücünü sanat eserine dönüştürerek duygu, düşünce ve eylem bütünlüğünü kazanması amaçlanmaktadır.